Kesäakatemia

Kesäakatemia on Lauluakatemian järjestämä laulukurssi, joka sijoittuu heinä-elokuun taitteeseen. Kurssi on tarkoitettu kaikille äänenmuodostuksesta ja yksinlaulusta kiinnostuneille, myös kuoron ulkopuolisille.

Kesän 2018 kurssi pidetään 6.8.-12.8.2018 Lauttasaaren musiikkiopiston tiloissa (Myllykalliontie 3, Helsinki). Kurssilla on tarjolla yksinlaulutunteja sekä säestystunteja pianistin kanssa. Opettajina ovat sopraano Laura Heinonen (yksinlaulu), baritoni Vikke Häkkinen (yksinlaulu), sopraano Jenni Lättilä (yksinlaulu) ja pianisti Timo Latonen (pianosäestys). Hakuaika kurssille on 18.6.2018 asti.

Yksinlaulu- ja säestystunnit:

Yksinlaulutunnilla pääset harjoittelemaan ohjelmistoasi osaavan laulunopettajan johdolla. Huomiota kiinnitetään erityisesti kappaleen tulkintaan ja laulutekniikkaan. Säestystunnilla voit harjoitella kappaleitasi konserttipianistin kanssa. Saat häneltä vinkkejä ja neuvoja esityskokonaisuuden rakentamiseen. Säestystunteja kannattaa erityisesti ottaa, jos suunnittelee osallistuvansa loppukonserttiin.

Yksinlaulutunteja ja säestystunteja voi valita haluamansa määrän ja ne pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan toivomuksen mukaisesti. Yksinlaulutunteja järjestetään ma–la ja säestystunteja ti–la. Ilmoittautumislomakkeessa voi esittää aikataulutoiveita, jotka pyritään huomioimaan lukujärjestystä laadittaessa. Laura Heinoselle ja Timo Latoselle on tarjolla tunteja klo 12–21, Vikke Häkkiselle ja Jenni Lättilälle noin klo 17–21. Tunnit painottuvat valmiissa lukujärjestyksessä yleensä iltapäivään ja iltaan.

Loppukonsertti:

Kurssin loppukonsertti järjestetään sunnuntaina 12.8. klo 14.00 Lauttasaaren musiikkiopistossa. Pianistina on Timo Latonen. Konsertti on yleisölle avoin ja ilmainen. Kenraaliharjoitus pidetään lauantaina 11.8. klo 18.00. Loppukonserttiin ilmoittaudutaan paikan päällä olevaan listaan perjantaihin 10.8. mennessä.

Hinnat:

 • kurssin osallistumismaksu: 30,00 €
 • yksinlaulutunti (45 min): kuorolaisille 40,00 €; muille 42,00 €
 • säestystunti (30 min): kuorolaisille 26,50 €; muille 28,00 €

Perimme kaikilta kurssilaisilta 30 € osallistumismaksun. Kurssin loppukonsertti kenraaliharjoituksineen sekä kahvi- ja teetarjoilu kurssipäivien aikana sisältyvät hintaan.

Ilmoittautuminen ja käytännön järjestelyt:

Hakuaika kurssille on 18.6.2018 asti. Lähetä siihen mennessä osoitteeseen kaisa.saarela (at)kiinko.fi seuraavat tiedot:

 • nimi
 • ääniala
 • sähköpostiosoite ja puhelinnumero
 • katuosoite ja postitoimipaikka
 • kuinka monta kappaletta yksinlaulutunteja haluat
 • kuinka monta kappaletta pianosäestystunteja haluat
 • mahdolliset toiveet tuntien ajankohdista (kellonajat tai päivät)
 • mahdolliset toiveet lauluopettajista

Laita viestin otsikoksi esim. ”Ilmoittautuminen Kesäakatemiaan”.

Lukujärjestys, lasku ja tarkemmat käytännön tiedot lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse 9.7.2018 mennessä. Nuottimateriaalia ei tarvitse toimittaa opettajille etukäteen. Nuoteista kannattaa ottaa pianistille oma kopio ja tuoda se ensimmäiselle säestystunnille, varsinkin jos on osallistumassa loppukonserttiin.

Kurssin järjestämiseen saadaan tukea Sivis-opintokeskukselta sekä Suomen Laulun Kulttuurisäätiöltä.

 

 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s