Kesäakatemia

Kesäakatemia on Lauluakatemian järjestämä laulukurssi, joka sijoittuu heinä–elokuun taitteeseen. Kurssi on tarkoitettu kaikille äänenmuodostuksesta ja yksinlaulusta kiinnostuneille, myös kuoron ulkopuolisille.

Kesän 2023 kurssi pidettiin 31.7.-5.8. Lauttasaaren musiikkiopiston tiloissa Lauttasaaren kirkon kiinteistössä, Myllykallionrinne 1. Kurssilla oli tarjolla yksinlaulutunteja sekä säestystunteja pianistin kanssa. Opettajina olivat Laura Heinonen (yksinlaulu), Annaliisa Otsa (yksinlaulu), Jussi Vänttinen (yksinlaulu) ja Timo Latonen (pianosäestys).

Yksinlaulu- ja säestystunnit:

Yksinlaulutunnilla pääset harjoittelemaan ohjelmistoasi osaavan laulunopettajan johdolla. Huomiota kiinnitetään erityisesti kappaleen tulkintaan ja laulutekniikkaan. Säestystunnilla voit harjoitella kappaleitasi konserttipianistin kanssa. Saat häneltä vinkkejä ja neuvoja esityskokonaisuuden rakentamiseen. Säestystunteja kannattaa erityisesti ottaa, jos suunnittelee osallistuvansa loppukonserttiin.

Yksinlaulutunteja voi valita haluamansa määrän, säestystunteja voi valita korkeintaan 2, ja ne pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan toivomuksen mukaisesti.  Ilmoittautumislomakkeessa voi esittää aikataulutoiveita, jotka pyritään huomioimaan lukujärjestystä laadittaessa. Tunnit painottuvat valmiissa lukujärjestyksessä yleensä iltapäivään ja iltaan.

Loppukonsertti:

Konsertti on yleisölle avoin ja ilmainen. Loppukonserttiin ilmoittaudutaan kurssin aikana.

Kurssin hinta:

  • osallistumismaksu: 30€
  • yksinlaulutunti (45 min): suomenlaululaisille 40€; muille 42€
  • säestystunti (30 min): suomenlaululaisille 26,50€; muille 28€

Kokonaishinta muodostuu osallistumismaksusta sekä laulu- ja säestystuntien yhteenlasketusta määrästä. Kurssimaksut laskutetaan etukäteen.

Kurssin loppukonsertti sisältyy osallistumismaksuun.

Ilmoittautuminen ja käytännön järjestelyt:

Ilmoittautumisaika on päättynyt.

Lukujärjestys, lasku ja tarkemmat käytännön tiedot lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse heinäkuun alussa. Nuottimateriaalia ei tarvitse toimittaa opettajille etukäteen. Nuoteista kannattaa ottaa pianistille oma kopio ja tuoda se ensimmäiselle säestystunnille, varsinkin jos on osallistumassa loppukonserttiin.

Peruutusehdot:

  • Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta (paitsi osallistumismaksun osalta) 2 viikkoa ennen kurssin alkua ja lääkärintodistuksella viimeistään 2 päivää ennen kurssin alkua. Sen jälkeen maksut palautetaan sen mukaan, pystyykö itse järjestämään tai saadaanko tunneille sijaisia.
  • Osallistumismaksua ei palauteta peruutustapauksissa.
  • Perumatta jätetystä tunnista veloitetaan täysi maksu
  • Akatemian opettajilla tai yhdyshenkilöillä ei ole velvollisuutta järjestää sijaisoppilaita peruutetuille tunneille
Kurssin peruminen on tehtävä kirjallisesti (esim. sähköposti kurssin yhteyshenkilölle).

Kurssin järjestämiseen saadaan tukea Suomen Laulun Kulttuurisäätiöltä.

Yksi kommentti

  1. Irja Arpiainen · · Vastaus

    Mulla avain, aukaisen ja suljen ovet. Kiitos järjestelyistä!

Kommentoi