Lauluakatemia

Lauluakatemian kevätkonsertti pidettiin Laulu-Miesten salissa 31.5.2017 klo 17. Lauluakatemian opettajien oppilaat esiintyivät yksin ja pienryhminä. Pianistina toimi Timo Latonen.

Kiitos konserttiyleisö ja esiintyjät!
– – –

Heikki Klemetin johtajakaudella vuonna 1923 käynnistettiin keräys kuoron lauluakatemian hyväksi. Saatujen avustusten hallinnoimiseksi perustettiin Suomen Laulun akatemiasäätiö 28.4.1934. Säätiön nimi muutettiin 22.5.1957 Suomen Laulun Kulttuurisäätiöksi, jonka säännöissä Klemetin alkuperäiset tarkoitukset on säilytetty. Vuonna 1994 Timo Nuoranteen aloitteesta uudelleen käynnistynyt kuorolaisten lauluopetus nimettiin Lauluakatemiaksi. Kulttuurisäätiö on mahdollisuuksiensa mukaan sen kautta jatkanut tukeaan kuoron kehittämiseksi. Lauluakatemian yhteydessä on myöhemmin järjestetty myös solfa-kursseja ja lauluryhmien opetusta.

Kuorolaisten käytettävissä on vähintään kaksi laulunopettajaa, jotka tarjoavat säännöllistä laulunopetusta kuoron harjoitusiltoina ja sovitusti myös muulloin. Lisäksi noin kaksi kertaa vuodessa pidettävässä matineassa laulajat saavat esiintymisharjoitusta. Tarvittaessa opetusta järjestetään myös pienryhmille.

Kesäakatemia on noin viikon kurssi  heinä-elokuun vaihteessa, johon ilmoittaudutaan nettisivuilla julkaistavalla lomakkeella alkukesästä. Laulunopetuksen lisäksi oppilaat voivat ottaa säestystunteja. Kuoron  ulkopuoliset laulajat ovat tervetulleita mukaan kurssille.

Keväällä 2013 kuoron laulajille järjestettiin mahdollisuus liittyä kvartetti- ja pienryhmätoimintaa valmentavaan avoimeen pienryhmään, joka kulttuurisäätiön tuella sai opastusta kuoron varapuheenjohtajalta.

 

 

 

Yksi kommentti

  1. Klavdia · · Vastaus

    Hyvää iltapäivää Haluan todella laulaa kuorossasi. Minulla on musiikillinen koulutus ja ääni. Asun Kuopiossa.
    T.Klavdia

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s