Sing-along

Suomen Laulu aloitti uuden perinteen helmikuussa 2016 järjestämällä ensimmäisen Matteus-passion singalongin Munkkivuoren kirkossa. Kevättalvella 2023 on pitkän tauon jälkeen jälleen mahdollisuus osallistua tähän tilaisuuteen! Sing-along järjestetään Temppeliaukion kirkossa lauantaina 11.2.2023 klo 16. 
 
Tilaisuudessa lauletaan teoksen kaikki kuoro-osat korrepetiittorin säestyksellä, lisäksi mukana on muutama soolo-osuus kuorolaisten esittäminä. Lauluhalukkaita pyydetään ottamaan mukaan oma nuotti, jos sellaisen omistaa. Paikan päällä on myös nuotteja lainattavana, ja niitä voi varata itselleen etukäteen kuorolta. Tarvittaessa lauletaan vierustoverin kanssa jos lainanuotteja ei riitä kaikille. Laulajat voivat valita joko ykkös- tai kakkoskuoron, tai heidät sijoitetaan paikan päällä jompaan kumpaan kuoroon.
 
Suomen Laulu on vuonna 1900 perustettu helsinkiläinen kuoro, joka esittää joka kiirastorstai tämän Bachin suurteoksen Johanneksenkirkossa. Matteus-passion harjoitusperiodi alkaa tämän sing-alongin myötä. Tulevana vuonna kiirastorstaina 6.4. klo 19 kuultava esitys on jo 111. perättäinen esitys, orkesterina on 21. kertaa Suomalainen barokkiorkesteri, ja kapellimestarin ja evankelistan kaksoisroolin ottaa jälleen haltuunsa tenori Topi Lehtipuu. Vierailemme myös Porissa, jossa esitämme Matteus-passion lankalauantaina 8.4. klo 18.

Advertisement