Sing-along

Suomen Laulu aloitti uuden perinteen helmikuussa 2016 järjestämällä ensimmäisen Matteus-passion singalongin Munkkivuoren kirkossa. Nyt kutsumme jälleen kaikki, jotka aina ovat halunneet laulaa tämän upean kirkkomusiikin merkkiteoksen, laulamaan yhdessä Suomen Laulun kanssa Johanneksen kirkkoon keskiviikkona 27.3. klo 18 alkaen.
Tilaisuudessa lauletaan teoksen kaikki kuoro-osat korrepetiittorin säestyksellä, lisäksi mukana on muutama soolo-osuus kuorolaisten esittäminä. Lauluhalukkaita pyydetään ottamaan mukaan oma nuotti, jos sellaisen omistaa. Paikan päällä on myös nuotteja lainattavana, ja niitä voi varata itselleen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tiedottaja (at) suomenlaulu.fi viimeistään ke 20.3.
Tarvittaessa lauletaan vierustoverin kanssa jos lainanuotteja ei riitä kaikille. Laulajat voivat valita joko joko ykkös- tai kakkoskuoron, tai heidät sijoitetaan paikan päällä jompaan kumpaan kuoroon.
Suomen Laulu on vuonna 1900 perustettu helsinkiläinen kuoro, joka esittää joka kiirastorstai tämän Bachin suurteoksen Johanneksenkirkossa. Matteus-passion harjoitusperiodi alkaa jo neljättä kertaa tämän sing-alongin myötä. Tänä vuonna 18.4. klo 19 kuultava esitys on jo 108. perättäinen esitys, orkesterina on 19. kertaa Suomalainen barokkiorkesteri, ja kapellimestarin ja evankelistan kaksoisroolin ottaa haltuunsa tenori Topi Lehtipuu.