Päiväkirjamerkintöjä

10.2. 2018

J.S.Bachin Matteus-passion sing along on takanapäin! Kiitos kaikille jotka halusivat kokea barokkikuorolaulun hurman kanssamme Munkkivuoren kirkossa. Suomen Laulun taiteellinen johtaja Esko Kallio johti, korrepetiittorina toimi varajohtajamme Hiski Wallenius. Mukana oli kuoron riveistä poimitut solistit sekä Markku Pihlaja evankelistana ja David Hackston alttosolistina ja Maisa Pasila traversonsa kanssa. Ensi vuonna taas singalong!

14.12.2017

Suomen Laulun joulussa oli tänäkin vuonna tilauskonsertteja ja yleisölle avoimia konsertteja. Kiitos, upea yleisömme kaikissa näissä konserteissa! Tämän vuoden joulukonserteissa teimme yhteistyötä laulajien Jussi Merikanto ja Mia Heikkinen sekä pianistien Marjaana Merikanto ja Salla Karakorpi kanssa. Kiitos myös teille! Suomen Laulu toivottaa kaikille rauhallista, musiikillista joulua!

20.11.2017

Kiitos yleisömme Temppeliaukion kirkossa ja Kulttuuritalo Martinuksessa! Oli suuri ilo tehdä Suomi100- hankkeen konsertit Pysyy meri, metsä, maa yhdessä Helsinginkadun filharmonikoiden kanssa. Esitimme yhdessä mm. Madetojan sovittaman Kuulan Meren virren, Sibeliuksen Maan virren ja Vapautetun kuningattaren. Konsertit päättyivät itseoikeutetusti Sibeliuksen Finlandiaan. 

18.10.2017

Suomen Laulu lauloi Suomelle 17.10.2017 Helsingin kaupungintalon juhlasalissa kuoromusiikillisessa historiallisessa draamassa, joka keräsi salin yli äyräidensä – kaikki eivät mahtuneet mukaan! Mutta uusinta on luvassa, pienin muokkauksin, nimellä Drama Finnicum äitienpäivänä 13.5.2018 klo 16 osana Encanto-festivaalia Kauniaisten Uudella paviljongilla. Suomen Laulu järjestää ennen konserttia 14.30 alkaen äitienpäivän kunniaksi Café Maman aulassa.

 

19.5.2017

du printemps

Suomen Laululla oli tänä vuonna kaksi kevätkonserttia, 14.5.2017 Paavalinkirkossa Helsingissä ja 18.5.2017 Myyrmäen kirkossa Vantaalla. Konserteissa kuultiin mm. Debussyn, Faurén, Brittenin, Rahmaninovin ja Madetojan musiikkia. Debussyn Printemps kuorolle ja pianolle nelikätisesti oli Suomen kantaesitys, ja myös Madetojan Keväthymni kuorolle, pianolle ja harmonille oli todennäköisesti kantaesitys – ainakaan mihinkään ei ole dokumentoitu, että tämä mahtipontinen teos olisi koskaan esitetty. Suomen Laulua johti kuoron oma taiteellinen johtaja Esko Kallio, pianisteina olivat Tiina ja Salla Karakorpi. Kiitokset yleisölle sekä esiintyjille!

14.4.2017

Johanneksenkirkon penkit olivat lähes täynnä, kun saimme esittää Suomen Laulun historian 106. Matteus-passion – tällä kertaa brittikapellimestari Paul Hillierin johdolla.  Tänäkin vuonna kanssamme tämän suurteoksen esitti Suomalainen barokkiorkesteri. Ilta oli hieno, musiikki vaikuttavaa, ikuista, kulumatonta, ja yleisö piti kuulemastaan. Tänä vuonna orkesterin keskeltä tarinaa vei eteenpäin evankelistana on Mati Turi, Jeesuksen roolissa oli Petteri Salomaa, sopraanona Else Torp, alttona Iris Oja, tenorina Simo Mäkinen ja bassona Petri  Lindroos. Lapsikuoron tehtävässä olivat CandoMini, Kannelkellot ja Helsingin konservatorion nuoret laulajat. Suomen Laulun valmennuksesta vastasi oma taiteellinen johtajamme Esko Kallio. Kiitos kaikille kuulijoillemme!

5.3.2017

Kiitos kaikille Bachin Matteus-passion singalong-tapahtumassa 2017 mukana olleille laulajille! Oli kerrassan vaikuttava kolmetuntinen Munkkivuoren kirkossa, kun lähes 300 laulajaa lauloi teoksen kaikki kuoro-osat, muutamat osat jopa kahteen kertaan. Mukana oli runsaasti sellaisia, jotka eivät olleet koskaan laulaneet tätä passioiden passiota. Kiitos johtajallemme Eskolle, korrepetiittorillemme Kaisalle, kaikille solisteille, roudareille, kahvia ja keksejä tuoneille, kahvipöydän hoitajille, nuottinsa vieraille lainanneille kuorolaisille ja Espoonlahden seurakunnalle, nuottien luovutuksen ja palautuksen organisoijille, penkkien laputtajille ym. sekä Munkkivuoren kirkon väelle. 

Ensi vuonna uudestaan! 

4.11.2016

Suomen Laulu, Akateeminen Laulu ja Lohjan kaupunginorkesteri esittivät J.Brahmsin Ein deutsches Requiemin kahdessa konsertissa kapellimestarin Esa Heikkilän johdolla. Sopraanosolistina oli Jenni Lättilä ja baritonisolistina Joonas Asikainen. Lauttasaaren kirkon 2.11.2016 ja Lohjan kirkon 3.11.2016 konsertit onnistuivat erinomaisesti, kiitos runsaslukuinen yleisö ja kaikki esiintyjät sekä taustajoukoissa ahkeroineet! Kuorojen valmennuksesta vastasivat kuorojen omat taiteelliset johtajat, Ruut Kiiski Akateemisen Laulun osalta ja Esko Kallio Suomen Laulun osalta.

25.8.2016

The King’s Singersin entinen tenori, nykyisin ympäri maailmaa laulu- ja esiintymiskoulutusta tekevä Paul Phoenix oli kouluttamassa suomenlaululaisia keskiviikkona 24.8.2016. Keskityimme erityisesti nyansseihin, pianissimoihin ja muiden kuunteluun. Antoisa kokemus!

14.2.2016

 Suomen Laulun järjestämässä J.S.Bachin Matteus-passion sing-along-tilaisuudessa peräti 280 laulajaa lauloi tämän passioista suurimman ja kauneimman kaikki kuoro-osat kertaalleen tai kahteen kertaan läpi Munkkivuoren kirkossa lauantaina 13.2.2016. Tunnelma oli loistava: niin moni oli odottanut tällaista tilaisuutta kauan! Paikalla oli paljon entisiä kuorolaisia ja muiden kuorojen jäseniä, ja yllättävän moni lauloi teosta ensimmäisen kerran. Lainanuottien avulla jokaisella oli jonkinlainen näköyhteys nuotteihin, jos sellaista tarvitsi. Toivottavasti tästä syntyi monelle kipinä barokkimusiikin laulamiseen!

Suomen Laulu kävi lokakuussa 2015 Italian Toscanassa ja konsertoi mm. kahteen otteeseen Firenzessä. Matkan mahdollistivat Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahaston ja Suomen Laulun Kulttuurisäätiön tuki. Esitimme konserteissa Sibeliusta, Nystedtiä, Nielseniä, Paciusta, Sviridovia ja Almilaa.